Tämän joulun mielenkiintoisin glögiuutuus on Glöet Orange

Tänä jouluna lasissa kuohuu oranssi glögikuohuva, kun Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ihastuttanut glögiskumppa Glöet lanseeraa joulun 2021 erikoisimman uutuuden.

”Tapamme mukaan ravistelemme perinteistä ajattelua. Otamme rohkean askeleen viime vuosina trendaavien natu- eli alkuviinejä sekä oransseja viinejä kohti.”, kertoo Glöetin toinen perustaja Anette Raunio”Tämä tuote taatusti jakaa mielipiteitä ja on niin sanotusti love or hate -osastoa.” Raunio kertoo nauraen.

Tämän joulun uutuus Glöet Orangen mausta löytyy tuttuja jouluisia mausteita, kuten neilikkaa, kanelia, sitruksia ja inkivääriä. Juoma on oranssin viinin tapaan hivenen samea ja oranssin jopa hunajan värinen. Glöet Orange kuohuviini voidaan tarjoilla drinkkimäisesti jopa matalasta lasista. Juoma joukkoon voit lisätä jäitä, erilaisia sitruksia (appelsiinin ja limen siivun) ja rosmariinin oksan.

IWSC:n tuomaristo huomioi Glöet Orangen

Glöet Orange sai jo nyt kansainvälistä huomiota, kun IWSC kilpailun tuomaristo antoi suomalaiselle innovaatiolle vuosittain järjestettävässä palkintogaalassa pronssia. ”Palkinto tuli meille iloisena yllätyksenä, sillä tuotetta ollaan vasta lanseeramassa markkinoille.”, iloitsee Raunio. Vuonna 1969 perustettu The International Wine & Spirit Competition (IWSC) on vuosittain järjestettävä alan suurin kilpailu, johon osallistuu viinejä yli yhdeksästäkymmenestä maasta. 

Mitä oranssi viini on?

Oranssi viiniä on itse asiassa valkoviiniä. Se valmistetaan samaan tapaan kuin punaviini eli rypäleen kuoret saavat olla viinin kanssa kontaktissa. Normaalisti valkoviinistä kuoret poistetaan rypäleistä, jotta valkoviini ei saisi niistä väriä. Usein käytetään myös termiä kuorikontaktiviini, sillä oranssi viini nimi viittaa erehdyttävästi appelsiini viiniin. Rypäleiden kuoret antavat oranssiin viinin paljon makua ja viinille ominaisen sävyn. Oranssi viinien väriskaala on laaja. Kirjo ulottuu hailakan vaalean keltaisen väristä syvään oranssiin ja jopa kullan tai pihkan sävyihin.

Natu- eli alkuviinit sekä oranssit viinit ovat nostaneet päätään viime vuosina. Trendi on näkynyt hyvin ravintoloissa ja mm. Ruotsissa viinit ovat yleistyneet vieläkin vahvemmin. ”Haluamme tarjota tänä vuonna jokaisen kuluttajan joulunviettoon tai pikkujouihin jälleen jotain uutta ja kiinnostavaa. Valikoimassa säilyvät toki entuudestaan tutut punainen Glöet ja valkoviinipohjainen, uuniomenainen Glöet White.”, Anette Raunio valaisee. Glöet Orange löytyy Alkon tilausvalikoimasta tänä jouluna muiden Glöet makujen tapaan.

Lisätiedot:

Anette Raunio Founder
Von Elk Company Oy
Phone: +358 45 129 6661
Email: anette.raunio@gloet.eu
Web: www.gloet.eu